קטגוריות
רפואת שיניים

הרמת סינוס

אף אחד לא היה רוצה להסתובב עם שיניים חסרות או לסבול מבעיות שיניים הגורמות לנשירת שיניים. מחסור בשיניים יכול להיגרם כתוצאה מבעיה מולדת, גיל מתבגר ועייפות החומר, בעיות בריאותיות שנוצרות בעקבות מחלות שונות, לרבות מחלות חניכיים ובריאות דנטלית לקויה. למעשה, כאשר הפה והשיניים לא מטופלים הייטב, מחלות חניכיים שלא ידענו שקיימות עשויות להחמיר ולגרום לאובדן שיניים ולבעיות שונות בשיניים. במקרים כאלה ואחרים בדרך כלל נהוג לעשות השתלת שיניים. כדי להשתיל את השן במקרים רבים נדרש ביצוע של הרמת סינוס לצורך החדרת השתל וביסוסו בצורה יציבה בלסת. 

מהי הרמת סינוס?

לפני השתלת שתל דנטלי אצל רוב האנשים יהיו צורך בטיפול הרמת סינוס. מדובר למעשה בהליך כירורגי שבו הרופא מעבה את האזור שבין רכס הלסת לרצפת הסינוס כדי שתהיה אחיזה יציבה וחזקה לשתל הדנטלי. שתל זה אמור להגיע עד אזור הסינוס התחתון אך לא להיכנס לתוכו ולצורך כך נדרשים לפחות 10 מ"מ עובי באזור שבין רכס העצם ורצפת הסינוס, שם מחדירים את השתל. לרוב יהיה פחות מכך ותידרש הרמת סינוס והשלמת המרווח עם תחליף עצם מיוחד שיספק לנו את העובי הנדרש לביצוע השתלה נכונה של השתל. 

הרמת סינוס סגורה:

נתחיל דווקא מהרמת הסינוס הקלה והפשוטה יותר והיא רמת סינוס סגורה. עבור הרמת סינוס סגורה אין צורך בהמתנה או ניתוח נוסף אלא ניתן לבצע את המילוי במקום, רגע לפני החדרת השתל. מבצעים הרמת מתלה וחושפים את רכס הלסת. באזור זה מבצעים קידוח קטן בעצם הלסת ודוחקים את רצפת הסינוס כלפי מעלה. במרווח שנוצר ממלאים את תחליף העצם ובדיוק במקום זה ניתן לבצע ישירות את ההשתלה לאחר מכן. לצורך ביצוע הרמת סינוס משתמשים במכשירים מיוחדים המכונים אוסטאוטומים אשר דוחקים מעלה את רצפת הסינוס ומאפשרים במקביל את מילוי תחליף העצם. ניתן גם לעשות שימוש באמצעות בלון מיוחד לדחיקת רירית הסינוס למעלה או שימוש באמצעות מים פיזיולוגיים. היתרונות בהרמת סינוס סגורה: 

  • שלא צריך להמתין כמה חודשים עד ביצוע החדרת השתל לאחר הטיפול אלא ניתן לעשות זאת באופן מידי.
  • מתבצע בקלות ובמהירות.
  • אין תופעות לוואי הקשורות לטיפול אלא (לניתוח ההשתלה עצמו כן יש תופעות לוואי).

החסרונות הם: שניתוח זה מוגבל לתוספת גובה עצם קטנה (עד 2 מ"מ בדרך כלל) והפעולה מתבצעת בצורה עיוורת וכרוכה בסיכונים…  

הרמת סינוס פתוחה:

הרמת סינוס פתוחה היא ניתוח גדול ומסובך יותר. הוא מתבצע בין שישה לתשעה חודשים לפני ניתוח החדרת השתל. בניתוח זה יוצרים חלון בדופן הסינוס ודרכו מבצעים את הרמת הרירית. במקום בו מרימים את הרירית משתילים תחליף עצם חלופי המגביה את הסינוס. לאחר מכן יש להמתין לפחות חצי שנה ולעתים כמה חודשים נוספים עד שהעצם הרגילה שלנו מתאחה ביחד עם תחליף העצם וניתן יהיה לבצע את ההשתלה. היתרונות בהרמת סינוס פתוחה:

  • ניתן לעבות עד 5 מ"מ מה שמאפשר מילוי גדול יותר מהרמת סינוס סגורה. 
  • הרופא רואה את כל השטח מה שנקרא ורואה מה מבצעים ושולט על כל מה שקורה (לעומת העבודה העיוורת בהרמת הסינוס הסגורה) 
  • אם יש סיבוך ניתן לזהות זאת מיד ולתקן. 

החסרונות הם שזה צריך להיות ניתוח נפרד ויש להמתין תקופה מסוימת לפני החדרת השתל.

תופעות לוואי וטיפים לתקופת ההחלמה:

בין היתר יהיו כאבים לאחר שההרדמה המקומית תעבור וייתכן ותצטרכו משככי כאבים. ייתכנו מקרים של נפיחות ושטפי דם אך לא צריך להיכנס ללחץ מזה ויש לקבל הדרכה מהרופא כיצד לטפל במקרה כזה. ביממה הראשונה לאחר הניתוח ייתכן דימום קל מהנחיריים. תהיינה בצקת של מספר ימים שתעבור ככל שהימים יעברו. חשוב מאוד ביממה הראשונה שלאחר הניתוח לא לצחצח שיניים, לאכול אוכל רך ולהימנע ממזון חם. ביומיים הראשונים שלאחר הניתוח לא לעשן ולא לצרוך אלכוהול כמובן. בשבועיים שלאחר הניתוח כדאי להימנע מכיפוף הראש למטה או ביצוע פעילות גופנית כלשהי. וגם בטווח של חודש חשוב לא לקנח את האף, לא לעשות פעולות העשויות לאמץ את הפה כמו ניפוח בלונים, נגינה בכלי נשיפה ועוד. כדאי גם לא לקבוע טיסה או צלילה בחודש הראשון שלאחר הניתוח. לפרטים נוספים וקביעת פגישה עם רופא מקצועי ומוסמך להרמת סינוס צרו עמנו קשר באתר סביון מדיקל סנטר ואנו נשמח לעמוד לשירותכם.

ליצירת קשר עם המרפאת סביון מדיקל סנטר:

טלפון: 0776670094
אימייל: savion.clinic@gmail.com
כתובת: רח׳ ז׳בוטינסקי 7, ראשון לציון